• Latviešu valoda
  • Русский
  • English
  • Eesti
  • Deutsch

Nacionālais kulinārais ceļš globālā tūrisma piedāvājumā

13.martā Rankas Profesionālajā vidusskolā, plkst. 11:00 notiks interesants seminārs- praktiska apmācība- NACIONĀLAIS KULINĀRAIS CEĻŠ GLOBĀLĀ TŪRISMA PIEDĀVĀJUMĀ!!

Ēdināšanas jomā strādājošo visdziļākā pārliecība ir šāda: ja produkts ir izaudzis un tapis Latvijā, vienalga, vai tā ir skābene, avotkrese, strauss  vai kukurūza, tad tas ir kļuvis par pilntiesīgu Latvijas virtuves pārstāvi, lai no tā gatavotu ēdienu sev, viesiem, restorāna klientiem. Tas ir Latvijas produkts ar Latvijas garšu. Taču dzīvojot šobrīd, tagad, mums  kulinārajā vēsturē jāieraksta šodiena un tas, ko ēdam šodien- tā Raimonds Zommers – šefpavārs, kura vārds Latvijas gardēžu vidū komentārus neprasa (restorāna “Kaļķu vārti” šefpavārs, raidījuma “Mūsdienu Latvijas garša” 3. sezonas uzvarētājs).

Latvietim vienmēr ir “garšojis” labi paēst, tomēr ēšanas paradumi laika gaitā mainījušies. Agrāko skābputru, zirņu pīšu, kļocku un ķīseļu vietā stājušies pavisam citi, laikmetam atbilstošāki, ēdieni. Tomēr latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās.

Semināra iecere ir smelties idejas pavārgrāmatās iekļautajās receptēs, laikmetīgi izmantojot Latvijā plaši izmantotus un pieejamus produktus, radot ēdienam papildus vērtību, smeļoties iedvesmu pasaules kulinārajā praksē, mācīties izcelt raksturīgāko šī laikmeta ēst gatavošanas kultūrā Latvijā.

Pieaicinot vienus no izcilākajiem pašmāju šī amata meistariem- raidījuma “Mūsdienu Latvijas garša”un „Pavāru klubs” dalībniekus, tūrisma un ēdināšanas jomā nodarbinātie uzņēmēji un profesionāļi varēs iegūt idejas kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un tajā pašā laikā oriģinālā un neparastā veidā. Semināra iecere ir šefpavāriem parādīt pavisam jaunu virtuvi – mūsdienu latvisko garšu, kur sastopami tādi produkti kā cidonijas, pīlādži, ozolzīles un vēl daudz kas cits, laujot ikvienam semināra dalībniekam kaut uz brīdi kļūt par izcilu pavāru un pagatavot restorāna kvalitātes ēdienu, jo ēdienu pagatavošana tiks veikta praktiski soli pa solim. Ja arī Jums ir vēlēšanās apgūt mūsdienu Latvijas garšas tendences- piesakieties uz e- pastu: tp.gulbene@inbox.lv vai zvaniet pa tālr.: 20277265.

Projektu realizē Gulbenes novada pašvaldības aģentūra „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”  SABIEDRĪBAS INICATĪVAS PROJEKTA “Globālās izglītības sabiedrības veidošana” ietvaros.

*Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu

 

Līga Langrate, Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojumaGulbenes_novada_logo_mazs centrs

globala-izgl-logo

LLL

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *