• Latviešu valoda
  • Русский
  • English
  • Eesti
  • Deutsch

Ieskats apmācību seminārā „Nacionālais kulinārais ceļš globālā tūrisma piedāvājumā”!

Piektdien, 13.martā, Rankas Profesionālajā vidusskolā norisinājās Gulbenes Tūrisma aģentūras rīkotais apmācību seminārs „Nacionālais kulinārais ceļš globālā tūrisma piedāvājumā”, kurā mūs, visdažādāko profesiju interesentus, uzrunāja, mācīja un deva noderīgus padomus Svetlana Riškova (piedalījusies raidījumā “Latvijas garša”) un Kārlis Visockis. Abi šefpavāri, daloties ar mums savā pieredzē, bija ļoti atvērti. Stāstīja par to, kādas ir mūsdienu ēdināšanas modes tendences, vietējo produktu īpašības- kas ar ko labāk sader kopā pēc garšas, krāsas un konsistences. Mums bija iespēja redzēt, kā abi šefpavāri strādā savā darba vietā, to, cik ātri viņi gatavo, bez jebkādām aizķeršanām, vēl paspējot iemācīt un parādīt mums to, ko varbūt daudzi no mums nezināja. Kopā ar šefpavāriem tika sagatavoti pieci pusdienu piedāvājuma ēdieni. Personīgi man ļoti patika viņu izdomājums par saldā ēdiena noformēšanu, jo ķirbja kūka nebija kā ierasts uzlikta uz šķīvīša, bet gan uz visvienkāršākās flīzes, kurai piestiprinātas gumijas kājiņas. Visspilgtāk no redzētā un dzirdētā atmiņā paliks ķērpju gatavošana. Nekad nebūtu iedomājusies, ka ķērpjus var arī ēst, nevis tikai izmantot kā dekoru. Jā, mēs ēdām fritētas (eļļā vārītas) sūnas, kuras sadalījām kaudzītēs un katrai kaudzītei uzbērām atsevišķas garšvielas, gan saldās- aveņu, pūdercukura un kanēļa, gan sāļās ķiploku, kaņepju sāls. Vēl mums bija iespēja ievingrināt roku strādājot ar kartupeļu griezēju, kurš kartupeli padarīja par smalku un garu virtuli, ko arī vēlāk paši fritējām uzkodām. Ļoti dīvaini likās vārīt buljonu no kartupeļu mizām, lai gan nebija nemaz slikti. Kopumā, izdevies pasākums, esmu daudz ieguvusi, piedaloties un strādājot kopā ar izciliem šefpavāriem. Uzzināju daudz jauna un noderīga, un noteikti jaunatklājumus varēšu izmantot savā dzīvē. Ja būtu iespēja, nedomājot ietu un piedalītos atkal. Liels paldies organizatoriem par jaunu zināšanu, pieredzes un vienkārši labas pašsajūtas un atmosfēras radīšanu.

Foto no pasākuma var skatīt šeit

Ilva Adamoviča, 3.kursa audzēkne Rankas Profesionālajā vidusskolā

Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Projekts „Globālās izglītības sabiedrības veidošana”, līguma Nr. DCI-NSAED/2012/287-929.

Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Flag_of_Europe.svgglobala-izgl-logoGulbenes_novada_logo_mazs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *