• Latviešu valoda
  • Русский
  • English
  • Eesti
  • Deutsch

“Gardais siera ceļš” – jauns ceļvedis Latvijā ražoto sieru cienītājiem – ceļotājiem

cheese_fp_farms_1“Lauku ceļotājs” ir izveidojis īpašu zīmi „Sierzinis”, ko piešķir saimniecībām un ražotnēm, kas ir meistari siera gatavošanā, stāsta par siera tapšanu apmeklētājiem, piedāvā to nogaršot vai iegādāties. Zīmi saņem arī lauku krodziņi, restorāni un citi, kas piedāvā savās ēdienkartēs vietējo meistaru gatavotos sierus. “Lauku ceļotāja” mājas lapā internetā ir atrodama speciāla sadaļa “Sierzinis”, kurā atrodama kontaktinformācija un apraksti par vietām un saimniecībām, kurās var iegādāties vietējos, pašu ražotos sierus un uzzināt, kā tie top. Balstoties uz šīm “Sierziņa” saimniecībām “Lauku ceļotājs” izdevis arī jaunu bukletu – “Gardā siera ceļš”, kas ir ceļvedis vietējo sieru pasaulē un tapis sadarbībā ar “Latvijas Siera Klubu”. Ceļvedis iepazīstina ar vietējo sieru veidiem un šķirnēm, kā arī ar 50 “Sierziņa” saimniecībām. “Sierziņa” zīme piešķirta arī piecām Gulbenes novada saimniecībām un ražotnēm. Šajā nedēļas nogalē Ķīpsalā izstādes “Riga Food” laikā 8. un 10.septembrī no pulksten 10.00 līdz 12.00 stendā “Vieta, kur satiekas novadu garša” varēs nogaršot lieliskos no Latvijas govju un kazu ganāmpulku piena ražotos sierus un iepazīties ar jauno brošūru. Vairāk par Latvijā ražotajiem sieriem, to ražotājiem un vietām, ko apmeklēt, lasi www.celotajs.lv/lv/c/brand/cheese.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *